Stalhouderij Manege Vosse


Kinderhuissingel 2 D 2013 AS Haarlem
023-5312876 Klik om te bellen

Over Stalhouderij Manege Vosse

Welkom bij Stalhouderij-Manege Vosse

Stalhouderij/Manege Vosse is ruim 50 jaar gevestigd in het centrum van Haarlem.

Wij zijn een gezellige stads manege met ook de mogelijkheid om kennis te maken met ponyrijden voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Bij ons kunt u ook terecht voor het huren van diverse rijtuigen – paardentrams ( ook rolstoeltoegankelijk ) en arreslee .

Onze rijtuigen worden verhuurd met koetsier en palfrenier onze koetsiers zijn in het bezit van een koetsiersbewijs.

Wij hebben voor iedere gelegenheid een passend rijtuig .

Manege Vosse

Een manege waar iedereen plezier kan beleven aan en met paarden en pony´s op zijn eigen niveau en daarbij in zijn waarde wordt gelaten. Uiteraard hoort hier ook bij dat de paarden en pony´s een goede verzorging krijgen.

Onze paarden

Wij hebben verschillende soorten paarden en pony’s. De grotere paarden worden zowel onder het zadel bereden als aangespannen, deze moeten qua kleur, hoogte en gang bij elkaar passen voor de Stalhouderij.
De paarden zijn over het algemeen op stal goed te vertrouwen. Zijn er bijzonderheden bij een paard dan staat dat op de staldeur.

Regels

Om alles soepel te laten verlopen gelden er natuurlijk bepaalde logische regels. Deze zijn te vinden bij de huisregels die op de deur in de hal hangen, bij de rijbaan.

Veiligheid

Bij onze manege is veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Deze slogan van de FNRS, de Federatie van Nederlandse Rijscholen uit zich in het veiligheidscertificaat dat iedere manege kan behalen.
Een veiligheidscap is dan ook verplicht voor iedereen die zich op het terrein te paard bevindt. Let er op dat de cap is goedgekeurd volgens de Europese norm (CE-keurmerk) dit staat in de cap aangegeven (EN 1384 of CE-keurmerk). Er is eventueel een veiligheidscap te huur.Verder wordt er aangeraden rijlaarzen te dragen of schoenen met een gladde zool en een hakje met chaps.  Kampt  U met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat u ons daarvan op de hoogte stelt, zodat wij in geval van nood weten hoe te handelen.

Zelf poetsen en zadelen Om het contact met de dieren te bevorderen, verzorgen en zadelen alle ruiters hun paarden zelf. Om dit rustig te kunnen doen is het advies om ruim voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Uiteraard kunt U ons om hulp vragen, wij helpen U graag. Verzorg paard of pony Ook is het bij ons mogelijk om een verzorg paard of pony te hebben, heb jij een favoriet en wil jij deze gaan verzorgen neem contact op om dit te regelen.

 

Foto's

Stalhouderij Manege Vosse in het kort

Voorzieningen

Binnenrijbaan
Kantine
Pension
Verhuur rijtuigen en paardentrams
Weidegang

Activiteiten

Buitenritten
CBR-Ruiteropleidingen
Duin- en strandritten
FNRS wedstrijden
Kinderfeestjes
Lessen
Paardencoaching
Paardrijden voor mindervaliden
Pensionstalling
Ponydagkamp
Prive-lessen

Onze locatie

Stalhouderij Manege Vosse


Kinderhuissingel 2 D 2013 AS Haarlem
023-5312876 Klik om te bellen