Equicentrum Sprong Vooruit


Sprongseweg 7 5447 PK Rijkevoort
06-25413556 Klik om te bellen

Over Equicentrum Sprong Vooruit

Equicentrum Sprong Vooruit is een veelzijdig paardencentrum met een sport, maatschappelijke, zorg en recreatieve functie. Daarbij vindt een integratie plaats tussen mensen met en zonder speciale begeleidingsbehoefte. Beoogd wordt een “Sprong Vooruit” te realiseren in de ontwikkelingen van zowel mens als dier op sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en persoonlijk gebied.

Bij Sprong Vooruit rijden kinderen en volwassen in groepen van verschillende niveaus. In overleg wordt er gekeken welke groep het beste past. Wij onderscheiden bij groepslessen: basispaardrijden, groepsles kinderen, groepsles volwassenen, aangepaste groepsles, sportgroep en ukkieles.
Verder zijn er een divers aantal lesmogelijkheden. Zo worden en in verschillende discipline lessen verzorgt. Dit zijn de volgende: dressuur, springen, mennen, voltige en carrousel . Ook wordt er les gegeven in vrijheidsdressuur en is er een miniracing team.

Equicentrum Sprong Vooruit is naast manege ook een veelzijdig paardencentrum met een zorg, maatschappelijke, sport en recreatieve functie. Daarbij vindt een integratie plaats tussen dieren en mensen, met en zonder speciale begeleidingsbehoefte. 
Doormiddel van onder andere dagbesteding, equitherapie en re-integratieprojecten beogen we een ´sprong vooruit´ te realiseren in de ontwikkeling van mens en dier op sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en persoonlijk gebied. Bewezen is dat de grote interactie tussen mensen en paarden een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. We spelen in op de potentie van mensen en laten hen ´groeien´door de inzet van paarden.

Ook bieden wij u verschillende arrangementen aan. Buiten de rijlessen en het paardrijden om hebben wij namelijk nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u genieten van verschillende uitstapjes met bijvoorbeeld familie, vrienden en/of collega’s. De omgeving van Sprong Vooruit leent zich om op recreatieve wijzen te genieten van en met de paarden. Al onze arrangementen worden gecoördineerd door gediplomeerd personeel. Zo zijn er onder andere de volgende mogelijkheden: kinderfeestjes, huifkartochten, groepsaccomodatie, buitenritten en pension/lease.

Op ponykamp, trainingskamp of trektocht? Ook dat kan bij Equicentrum Sprong Vooruit. Wij organiseren spectaculaire ponykampen(week-, 2- of 3-daags kamp), trainingskampen en trektochten.

Graag nodigen we u van harte uit om een kijkje te komen nemen op het prachtige Equicentrum Sprong Vooruit!

Foto's

Sprong Vooruit

Equicentrum Sprong Vooruit in het kort

Voorzieningen

Binnenrijbaan
Buitenrijbaan
Huifkarren
Kantine
Pension
Stapmolen
Trailerstalling
Verkoop van paarden
Weidegang

Activiteiten

Buitenritten
Kinderfeestjes
Lessen
Mencursus
Paardrijden voor mindervaliden
Pensionstalling
Ponydagkamp
Ponykamp
Prive-lessen
Voltige

Onze locatie

Equicentrum Sprong Vooruit


Sprongseweg 7 5447 PK Rijkevoort
06-25413556 Klik om te bellen